Beter scoren met Marketing? Gratis tips voor meer succes!

Marketing is oorlog. Zorg voor ‘Military intelligence’!

Het klinkt misschien wat hard en hij is ook een beetje oud, maar in markten waar de concurrentie scherp is, is marketing nog steeds oorlog! Je wilt weten waar je opponent zich bevindt. Wat zijn strategie is. Hoe sterk hij is. Of hij overal op reageert. En waarop niet. Zodat je zijn zwaktes weet te vinden en hem daar klanten af kan pikken waar hij het zelf niet verwacht.

Pas ‘Military Intelligence’ toe

Om dat te kunnen doen heb je ‘Military Intelligence’ nodig. Systemen die nauwgezet in kaart brengen wat er op de markt gebeurt. Continue monitoring van de bewegingen. De trends en de ontwikkelingen. Veel grote bedrijven hebben dat al goed in kaart gebracht. Marktgroottes, marktaandelen, trends, ontwikkelingen, innovaties, etc. Met cookies, big data en social media monitoring houden ze het gedrag van klanten in de gaten. Waar bevindt hij zich in de salesfunnel. Wanneer moet je via personal sales toeslaan om de klant binnen te trekken.

Bij veel (industriële en B2B) bedrijven blijft die intelligence nogal eens achter. Overmand door de dagelijkse bedrijfsvoering, achter de feiten van daily business aanlopend komt het er gewoon niet van. Met alle gevolgen van dien. Zoals het mislopen van kansen in de markt, het niet bijbenen van de digitale mogelijkheden en het missen van groei. Waardoor de concurrentie marktaandeel af kan snoepen.

Kwalitatief B2B Marktonderzoek als kennisbasis.

Tot op detail weten wat je klant van je wil, welke alternatieven,concurrenten, hij overweegt, wat hij morgen ook weer van je wil kopen. Hoe tevreden hij is over je producten en/of dienstverlening. Je krijgt goed inzicht in al die aspecten via kwalitatief B2B marktonderzoek.

Dus als je je markt wil behouden of je je marktaandeel wil uitbreiden, zorg dan dat je ook je ‘intelligence’ op orde hebt. En mocht je daar nou helemaal geen tijd voor hebben, gebruik dan gewoon een beetje van het mijne..

Prik hier even een datum voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we het hebben over jouw marketinguitdagingen en hoe we die kunnen oplossen. Met militaire precisie..

Beter scoren met Marketing? Gratis tips voor meer succes!