Beter scoren met Marketing? Gratis tips voor meer succes!

Waarom veel ondernemers hun omzetgroei tegen houden.

Je zou het niet verwachten, maar toch zijn veel ondernemers de grootste vijand van hun eigen omzetgroei. De belangrijkste reden daarvan ligt in de beperking van de eigen kennis en vaardigheden en het willen houden van controle. Als leider van een onderneming willen veel ondernemers alles onder controle hebben. “Vertrouwen is goed maar controle is beter”.

“The moment you have everything under controll, you’re driving to slow”, Mario Andretti.

Ook de modernere ondernemer laat vaak nog zaken liggen. “The moment you have everything under controll, you’re driving to slow” was de uitspraak van oud formule 1 rijder Mario Andretti. En die uitspraak is steeds meer van toepassing. Waarom? Omdat je je hele bedrijf vrijwel niet meer onder controle kunt houden. De ontwikkelingen in tal van sectoren gaan immers razendsnel. In de logistiek, in ICT, blockchain, het wisselen van de machtsverhoudingen in de wereld, de opkomst van een nieuwe generatie en de overgang van ‘old school’ offline marketing naar digital online marketing. Veranderingen die maar weinig ondernemers allemaal bij kunnen houden. De grote voorbeelden ervan hebben we gezien; de teloorgang van V&D en Intertoys en de opkomst van Bol.com om er maar een te noemen.

De wereld veranderd. Pas dus ook je marketing aan!

Veel grote bedrijven zijn al bezig met zich aan te passen aan de transformatie. Ze hebben hun eigen seo/sea teams, doen aan social media marketing en monitoring en passen marketing automation toe. Allemaal zaken die voor menig Directeur in het (groot) MKB teveel gevraagd zijn. Vooral ook omdat ze nog teveel op zichzelf vertrouwen en de teugels van hun marketing maar moeilijk uit handen durven te geven. Bovendien hebben ze al vaak een secretaresse die “geheel naar tevredenheid” de marketing er wel even bij doet.

Marketing is een kunst die constant veranderd.

Maar juist het marketingvak is enorm aan het veranderen. En al die veranderingen zijn nauwelijks nog door één mens bij te houden. Op ieder deelgebied heb je wel een specialist nodig. Of het nu gaat over positionering, het kiezen van de juiste marketing strategie of de implementatie van Inbound Marketing en Contentmarketing.

Dus ondernemers: Heb het lef om de stap naar omzetvergroting te maken. Krijg meer grip op uw totale Commerciële Proces door ook wat los te laten. Dan kan het plotseling heel wat sneller gaan.

Neem voor meer controle over uw commerciële proces gerust even vrijblijvend contact met ons op. Of plan hier direct even een kennismakingsgesprek in. Dan weet u nog sneller wat voor omzetgroei er voor u mogelijk is!

Beter scoren met Marketing? Gratis tips voor meer succes!